Најчешће постављана питања1. Шта значи да је последњи рок за пријаву испита два радна дана пре одржавања испита?


2. Зашто се моја уплата и даље не види на сервису а уплатио сам јуче паре?


3. Не постоји један испит у мојим неположеним испитима па га не могу пријавити?


4. Шта значе мале иконице (сличице) у табели за пријаву и одјаву испита?


5. Због чега постоји толики број основних података о студенту?


1. Испит се може пријавити најкасније 2 радна дана пре полагања испита.Ово је неопходно јер се спискови са пријављеним студентима за испит генеришу два дана пре испита и шаљу наставницима. Тако, на пример ако је испит у петак, 17. у месецу он се може пријавити електронски најкасније у уторак,14. у месецу до 24.00.
Пон. Уто. Сре. Чет. Пет. Суб. Нед.
        X    
         
  последњи дан за пријаву     Испит    


Посебно треба узети у обзир да субота и недеља НИСУ радни дани. Тако на пример, ако је испит у понедељак 20. у месецу последњи дан за пријаву је среда, 15. у месецу до 24.00х.
    последњи дан за пријаву        
Пон. Уто. Сре. Чет. Пет. Суб. Нед.
             
X            
           
Испит            2. По извршеној уплати на ваш лични позив на број неопходно је да бар два радна дана прођу да би се електронски извод из банке проследио из банке или поште ка факултету и да би се тај извод обрадио. Уколико не желите да имате проблеме са пријавом испита најбоље је да wеб сервисе користите prepaid методом, дакле непосредно пре испитног рока да имате одговарајућу количину новца на вашој финансијској картици.


3. Студентски wеб сервиси само приказују ваше стање на студентској служби. У случају неисправних или непотпуних података потребно је да се обратите студентској служби ради исправки одређених недостатака у вашим подацима.


4. Свака иконица уз испит који желите да пријавите и/или одјавите носи одређену поруку која може бити корисна студентима који пријављују и/или одјављују испит.
Информацију о значењу иконице можете добити кликом на исту када ће се појавити одговарајућа порука (hint).

- Истекао је последњи рок за пријаву/одјаву испита, уз информацију о томе када је тај рок био.
- Из одређеног разлога испит је привремено од стране студентске службе блокиран за пријаву/одјаву.Обично су испити кратко време блокирани и у случају да је испит који желите да пријавите блокиран дуже време, обратите се студентској служби.
- Испит не постоји у календару полагања за изабрани рок. Ова ситуација може настати пропустом или се испит заиста не може полагати у одређеном року.
- Испит се може пријавити / одјавити уз информацију о томе која је цена испита и када је последњи рок за његову пријаву / одјаву.5. Сви подаци који се налазе у прегледу основних података о студентима користе на одређени начин студентској служби у току студирања или приликом издавања разних уверења или дипломе студенту. Да би се спречили евентуални нетачни подаци о студентима, омогућен је преглед ових података путем wеба, а студенти могу да се правовремено обрате студентској служби у случају нетачних података.